Wij zorgen voor een erkend taxateur

Je wilt een hypothecaire geldlening afsluiten. Daarom heb je een taxatierapport nodig. Je moet dus op zoek naar een bedrijf dat de taxatatie van jouw huis kan uitvoeren, Woon je in Leischendam-Voorburg, Den Haag en Omstreken? Dan laat je die taxatatie natuurlijk uitvoeren door taxatie Voorburg. Dan weet je zeker dat de taxatatie wordt uitgevoerd door een erkende taxateur. Dat is niet onbelangrijk. Geldverstrekkers accepteren namelijk alleen een door een erkende taxateur opgesteld taxatatierapport. Dan weten ze zeker dat het een betrouwbaar taxatatierapport is.

 

Het belang van een betrouwbaar taxatierapport

Je verstrekt  het door een erkende taxateur opgestelde taxatierapport aan jouw hypotheekverstrekker. Hij weet dat het een betrouwbaar rapport is. De kans dat je de door jou aangevraagde hypotheek krijgt is daarom groot. Laat geen taxatierapport opstellen door een taxateur die niet erkend is. De kans dat je de door jou aangevraagde hypotheek krijgt is dan namelijk veel kleiner.

 

De inhoud van een taxatierapport

Waarschijnlijk wil je weten wat de inhoud is van een door een erkende taxateur opgesteld taxatierapport. In dit taxatierapport wordt beschreven wat de opppervlakte, de staat en het onderhoud en de mate van isolatie van de woning is. Ook beschreven wordt de constructie van het huis en de kwaliteit van de  gebruikte materialen. Natuurlijk wordt ook de ligging van de wonng en de omgeving beschreven. Een erkend taxateur moet ook onderzoeken of er op de grond waarop het huis staat nog rechten of plichten rusten. Bij het bepalen van de prijs van de woning wordt onder andere gekeken naar de huizenprijzen in de directe omgeving.

 

Wanneer laat je een taxatie uitvoeren?

Het afsluiten van een hypothecaire geldlening is niet de enige reden om een taxatie te laten uitvoeren. Een scheiding kan ook een reden zijn om een taxatie te laten uitvoren. Bij een overlijden moeten er soms zaken worden verdeeld onder de babestaanden. Ook dat kan een reden zijn om een taxatierapport te laten opstellen door een erkend taxateur van taxatie Voorburg.

 

 

 

Geef een reactie